K STOLU POZÝVA JEHO EXCELENCIA RAKÚSKY VEĽVYSLANEC HELFRIED CARL

TAJOMSTVO RAKÚSKEJ KUCHYNE JE V JEDNODUCHOSTI

 

Toľko Excelencií pri stole sa stretne zriedkakedy – SOŠ gastronómie a hotelových služieb na Farského ulici v Bratislave opäť spojila príjemné s užitočným. Tento raz bola na programe rakúska kuchyňa. Do jej tajomstiev zasvätil žiakov – budúcich kuchárov Jeho excelencia rakúsky veľvyslanec (dokonca na úvode vítal hostí v ....), ktorý si pozval „na pomoc“ šéfkuchára z Viedne.

(Viac sa dočítate v letnom čísle časopisu)

Nadchnime cudzincov: Slovenské jedlá majú šmrnc

Na raňajky tlačenka s cibuľou, na obed gulášová
polievka a bryndzové halušky, na večeru húska
s kapustou a lokšou. Medzitým šúľance s makom,
fazuľovica... Po návšteve reštaurácií so slovenskou
kuchyňou už cudzinec neuverí, že nám ešte ostala
energia aj na prácu...Niekde to však robia inak.
(Viac sa dočítate v letnom čísle časopisu)